Baletti sopii kaikenikäisille

Baletti on hyvin suosittu harrastus ja mukaan voi lähteä kuka tahansa iästä tai sukupuolesta riippumatta. Taitavien ballerinojen sirous ja ryhdikäs kehonhallinta on todella hienoa katseltavaa. Perheen pienimmille suunnattu satubaletti tavoittaa sekä tytöt että pojat ja toivottaa heidät tervetulleeksi sisään musikaalisen liikunnan maailmaan. Aikuisbaletti taas parantaa tehokkaasti aikuisiällä olevan tanssijan ryhtiä, kehonhallintaa ja notkeutta.


Aikuisbaletti lumoaa ja toteuttaa haaveet

Baletti mielletään taidelajiksi, jossa harrastetaan kevyttä liikuntaa, mutta asiantuntijat tyrmäävät väitteet baletin keveydestä. Baletti kuormittaa erityisesti jalkoja ja keskivartalon lihaksia ja vaatii tanssijalta notkeutta ja voimaa. Baletti vaatii myös paljon kärsivällisyyttä, sillä alussa lajia on harjoiteltava lähes päivittäin. Baletti on paitsi siis kaunis ja monipuolinen taidelaji, mutta erityisesti myös tekniikkalaji. Baletissa tanssijalta vaaditaan myös rytmitajua, sillä liikkeet suoritetaan aina musiikin tahtiin.

Mitä baletti antaa tanssijalle ja minkälaisia ominaisuuksia se häneltä vaatii? Yhteenvetona voidaan sanoa, että baletti antaa harrastajalleen tietoisuuden oman kehon lähes täydellisestä hallinnasta, hyvän ja näyttävän ryhdin, vahvat vatsa- ja jalkalihakset, kyvyn uskoa itseensä ja suorituksiinsa ja ennen kaikkea tarjoaa pääsyn tanssin lumoavaan maailmaan. Vaatimuksina on, että tanssija uskoo itseensä eikä luovuta ensimmäisen mahdollisen epäonnistumisen jälkeen. Tanssijalla pitää olla sävelkorvaa eli rytmitaju, jonka mukaan liikkeet suoritetaan. Tavoitteena on, että tanssija oppii termistön ja baletin perustekniikan hyvän hallinnan.

Kehittyminen hyväksi Balettitanssijaksi
Kehittyminen balettitanssijana ei ole kiinni iästä tai sukupuolesta. Halu kehittyä lähtee aina omasta itsestä ja itselle asetetuista tavoitteista. Oma motivaatio tai sen puuttuminen ratkaisee sen, kuinka hyvä tanssija haluat olla. Balettitanssija treenaa usein todella ahkerasti, useita tunteja viikossa ja sen lisäksi hän harrastaa myös muita lajeja, kuten esimerkiksi telinevoimistelua tai aerobista voimistelua. Riittävä lepo, terveellinen ruokavalio ja oman tuntemusten kuuntelu auttavat myös. Opettajan ohjeiden ja neuvojen kuunteleminen ja pienistä virheistä oppiminen auttaa kehittymään ja keskittymään harrastukseen ja itseensä paremmin. Asioita kannattaa kokeilla rohkeasti ja olla sinnikäs, tavoitteiden eteen pitää tehdä työtä, jotta voi nauttia lopputuloksesta. Tanssikaverit antavat uein hyviä vinkkejä, joten heitä kannattaa kuunnella ja jakaa mielipiteitä heidän kanssaan. Tyydyttävään lopputulokseen pääseminen on kuin ComeOn bonuskoodi joka kannattaa käyttää hyväksi.

Baletin harrastaminen aikuisiällä
Baletin harrastaminen on helppo aloittaa tanssikoulussa. Suurin osa tanssikouluista järjestää alkeiskursseja aikuisbalettiin kahdesti vuodessa. Uudet ryhmät aloittavat useimmiten syyskuussa tai tammikuussa. Näiden ryhmien kautta mukaan pääseminen on helppoa, sillä kaikki ryhmässä ovat vasta-alkajia. Kurssit kestävät useimmiten lukukauden eli kevään tai syksyn. Kouluun otetaan usein uusia tanssijoita myös kesken kauden, mutta tällöin aiemmasta tanssitaustasta on hyötyä, sillä muut ryhmäläiset ovat luultavasti edenneet jo pitkälle. Varminta siis on aloittaa baletin harrastaminen aina muun ryhmän kanssa samaan aikaan. Aloittelijalle usein riittää yksi viikkotunti, mutta jos haluat kehittyä nopeammin, on useammasta viikkotunnista varmasti hyötyä. Liikkeitä ja venytyksiä kannattaa harjoitella myös kotona, sillä näin kehitys on tavallisesti nopeampaa. Kannattaa rohkeasti kysyä myös vinkkejä ja neuvoja niin tanssinopettajalta kuin tanssikavereiltakin. Mielipiteiden vaihtaminen auttaa pureutumaan asioihin ja vinkit ja ohjeet ovat aina jokaiselle hyväksi.