Lähde opiskelemaan balettia ulkomaille

Baletti on tanssin muoto, jonka opetus tarjotaan myös Suomessa. Tosin Suomessa baletti on ainakin vielä sen verran pienemmän harrastajaporukan laji, että oppilaitoksia ei ole kovinkaan monta. Monet suomalaiset suuntaavatkin ulkomaille opiskelemaan balettia. Se on hyvä päätös varsinkin silloin, kun balettia haluaa harrastaa ja opiskella tavoitteellisesti. Tämä tarkoittaa siis sitä, että baletista haluaa ammatin. Vain harva Suomessa opiskellut ballerina on palkattu maailman suosituimpiin balettiesityksiin, joten ulkomailla suomalaiset tanssijat saavat entistäkin enemmän näkyvyyttä, josta on hyötyä myös tulevaisuudessa.

Jotkut oppilaat suuntaavat suoraan esimerkiksi Yhdysvaltoihin. Jos niin kauas lähteminen tuntuu liian suurelta askeleelta, löytyy Euroopan sisältäkin monia hyviä balettikouluja. Selvää kuitenkin on, että ulkomaille lähteminen ei ole koskaan halpaa. Sitä varten tulee joko säästää rahaa tai hakea lainaa esimerkiksi osoitteesta Rahalaitos.fi. Lainaa tulee hakea sen verran, että opiskeluissa selviää ainakin alkuun. Kelan opintotukea ei nimittäin myönnetä ulkomailla opiskeleville, joten opinnot täytyy rahoittaa muilla tavoin. Moni joutuukin käymään töissä opintojen ohella. Varsinkin baletin suhteen se voi kuitenkin olla haastavaa, sillä baletti vaatii paljon. Sitä treenataan niin oppilaitoksessa kuin kotonakin, eikä koskaan voi olla liian hyvä. Lainarahalla eläminen helpottaa arkea siinä mielessä, että ballerina voi keskittyä opintoihin ilman sen suurempia rahahuolia.

Maailman parhaimmat balettikoulut

Jokainen ballerina etsii tietoa balettikouluista ja siitä, mitä mikäkin koulu pystyy tarjoamaan. Balettikoulujen välillä on nimittäin suuria eroja. Jotkut koulut ovat erikoistuneita eri tyyppiseen balettiin kuin toiset. Maailman parhaimmaksi balettikouluksi jo vuosien ajan on kuitenkin äänestetty Venäjän Pietarissa sijaitseva The Vaganova School. Venäläisen koulun löytyminen parhaimpien balettikoulujen listan kärjestä ei varmaankaan yllätä ketään. Venäläiset ovat nimittäin tunnetusti taitavia ballerinoja ja opetus Venäjällä on todella laadukasta. The Vaganova Schoolilla on pitkä historia, jonka aikana sieltä on noussut joitakin maailman parhaimmista tanssijoista.

Baletti liitetään monesti Ranskaan ja erityisesti Pariisiin. Se johtuu siitä, että kaupungilla on pitkät perinteet baletin osalta. Pariisista löytyy myös monia loistavia balettikouluja, jotka tuovat maailmalle toinen toistaan lahjakkaampia ballerinoja. Yksi näistä kouluista on The Paris Opera Ballet School. Kyseinen koulu opettaa laajasti eri ikäisiä lapsia, nuoria ja aikuisia. Sillä on erikseen alle 12-vuotiaiden lasten ryhmä, nuorten opetusta ja aikuisopetusta. The Paris Opera Ballet School tunnetaan siitä, että sieltä löytyy myös kokonaan miehille tarkoitettuja ryhmiä.

Ison-Britannian Lontoosta löytyvä Royal Ballet School yltää myös ehdottomasti listalle, kun puhutaan maailman parhaimmista balettikouluista. Kyseinen koulu on perustettu jo 1920-luvulla, joten silläkin on pitkä ja ansiokas historia baletin maailmassa. Royal Ballet School on saavuttanut mainetta sillä, että se opettaa balettia monipuolisesti ja huomioi aina opiskelijan. Koululla on jopa taiteellinen tapa opettaa balettia ja opetuksen yhteydessä käydään läpi myös baletin historiaa.

Jos kouluun mielii kauemmas, on New Yorkiin suuntaaminen järkevää. Yhdysvaltain New Yorkissa sijaitsee nimittäin The School of American Ballet. Kyseinen koulu perustettiin vuonna 1934 ja sieltä lähtien se on pyrkinyt kasvamaan ja monipuolistumaan. Kyseisestä balettikoulusta ovat nousseet monet maailman suosituimmista ja tunnetuimmista ballerinoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

instinct