Baletti on dokumentoimisen arvoinen harrastus

Baletti vaatii usein vuosien harjoittelua ja kurinalaista treenaamista. Liikkeissä vaaditaan sekä voimaa, liikkuvuutta että tarkkuutta ja lukemattomia toistoja, jotta ne voidaan tarpeen vaatiessa tehdä oikein. Tästä huolimatta se on harrastuksena sopiva kaikille, jotka ovat valmiit näkemään vaivaa tuloksien eteen ja kaipaavat hieman eleganssia arkeensa.

Baletti on alun alkujaan esittävää taidetta, ja siinä korostuvat erityisesti keveyden ja vaivattomuuden ihannointi. Se, että jokin liike näyttää helpolta ja kevyeltä, ei kuitenkaan suinkaan tarkoita, että näin olisi. Tekniikkaa on usein hiottava sormien asennoista jalkaterän kulmiin asti. Onnistuessaan liikkeet ovat kuitenkin todella upeita ja aloittelijakin voi saada olemukseensa juuri sitä upeaa keveyttä, mikä baletille onkin ominaista.

Kuvat tanssijoista välittävät tunteita

Balettiin liittyy usein paljon tunteita ja monelle tanssijalle saattaakin olla varsin mieluisaa katsoa omaa, tai toisten esitystä esimerkiksi videolta tai kuvista, ja analysoida sitä kautta työnsä tulosta. Onnistunut nilkan ojennus, piruetti tai oikein välittynyt tunne tallentuneena kuviin voi olla tanssijalle mitä mieluisin lahja. Kannattaakin harkita esimerkiksi syntämäpäivien tai juhlien koittaessa harkita tällaista kuvalahjaa niin aloittelevalle kuin jo ammattimaisellekin tanssijalle.

Kuvat on helppo teettää erilaisten firmojen avulla, ja ne saa usein tilaamalla suoraan kotiovelle. Erilaisia persoonallisia kehyksiä sovittamalla saa lahjasta hieman henkilökohtaisemman ja se auttaa kuvaa myös istumaan sisustukseen paremmin. Tanssijoille hyvä kuva omasta tanssista voikin olla myös hyvä motivaation lähde harjoittelun jatkamiseen. Lisäksi se kertoo lahjan saajalle, että kuvan ottaja on todella ajatellut häntä ja onnistunut ikuistamaan juuri oikean hetken hänen tanssistaan.

Missä kuvia kannattaa ottaa?

Kuvaamiseen kannattaa luonnollisesti aina pyytää itse kohteen lupa, sillä kaikki eivät välttämättä arvosta tilannekuvia, joista eivät ole olleet tietoisia. Esitykset ovat loistava paikka saada kuvia tanssijoista. Siellä usein kuukausien harjoittelun tulos esitetään vihdoinkin yleisölle. Valaistus ja usein myös tunnelma ovat valmiiksi kohdallaan.

Toisaalta taas osa tanssijoista saa itsestään eniten irti juuri harjoituksissa, jolloin on mahdollisuus kokeilla ja irrotella ilman paineita. Harjoittelukuvista voi välittyä usein myös autenttisempi tunnelma ja tanssin ilo. Tärkeintä on kuitenkin, että kuva kertoo baletista juuri niin monipuolisena ja mieluisana harrastuksena kuin se onkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

instinct