Baletti tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille

Moni mieltää baletin helpoksi sipsutteluksi, jossa pääosassa ovat kauniit hameet ja sirot tanssijattaret. Baletti on kuitenkin paljon muutakin. Se on paitsi hauska ja liikunnallinen harrastus myös vaativa taiteenlaji, joka tarjoaa kulttuuriväelle elämyksiä ja monelle myös unelmien työpaikan. Baletti onkin monipuolisempaa kuin äkkiseltään voisi kuvitellakaan. Baletti tarjoaa varmasti elämyksiä jokaiselle vauvasta vaariin.

Baletti on hyvä harrastus lapsille ja aikuisille
Moni pikkutyttö on harrastanut lapsena satubalettia ja edelleen yhä useammat vanhemmat ilmoittavat pienet tyttönsä harjoittelemaan tätä klassista lajia. Baletti sopii hyvin myös pojille ja harrastajien joukkoon onkin liittynyt viime vuosina yhä enemmän myös poikia. Satubaletti aloitetaan yleensä jo taaperoikäisenä. Lapset oppivat klassisen baletin liikkeitä leikin varjolla ja oppivat samalla liikunnallisen elämäntavan. Baletti onkin hyvä harrastus ihan kaikille lapsille ja nuorille.

Baletti on toki hyvä harrastus myös aikuisille. Aikuisbaletissa harjoitellaan aivan samoja baletin liikkeitä kuin nuortenkin balettitunneilla. Tutuiksi tulee sekä tanko- että kärkitossuharjoittelu. Baletti kehittää paitsi lihaskuntoa myös koordinaatiota ja tasapainoa. Laji sopii myös hyvin istumatöitä tekevälle, sillä se opettaa harrastajaansa kantamaan itsensä ja kehonsa paremmin. Moni onkin saanut parannusta huonoon ryhtiinsä juuri aikuisbaletin myötä. Baletin voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa.

Baletti on vaativa ammatti
Moni pikkutyttö unelmoi prima ballerinan urasta jossakin kuuluisassa oopperassa. Huipulle pääsyyn vaaditaan kuitenkin paljon töitä. Jotkut kuitenkin kykenevät toteuttamaan tämän unelman ja kapuamaan lopulta ammatillisille tanssilavoille. Käytännössä ammattilaiseksi tullaan vain kovan harjoittelun kautta. Nykyiset prima ballerinat ovat aloittaneet tanssimisen usein jo todella nuorina, alle 5-vuotiaina. Lapsesta asti he ovat harjoitelleet kurinalaisesti ja pitkäjänteisesti. Harjoitustunteja tulee viikoittain kymmeniä. Suomessa balettitanssijoita kouluttaa kansallisoopperan baletti Helsingissä. Koulu on kolmevuotinen ja sinne otetaan vain maan lahjakkaimmat nuoret tanssijat. Pääsykokeet ovat kuin Casinohuone kukaan ei tiedä, mitä tapahtuu seuraavaksi ja kenelle jackpot napsahtaa. Kouluun pääseminen on kuitenkin helpoin osuus. Koulupäivät ovat pitkiä ja harjoitustunteja kertyy tuhansia, ennen kuin tanssija voi kutsua itseään ammattilaiseksi.

Baletista voi nauttia myös katsomossa
Baletti on yksi taiteenlaji ja se edustaa perinteistä korkeakulttuuria. Monilla on ennakkoluuloja balettinäytöksistä ja usein ihmiset kuvittelevat baletin olevan jäykkää, vaikeatajuista ja tylsää. Näin ei kuitenkaan ole. Baletti on usein hyvinkin viihdyttävää, eikä yleisön tarvitse ymmärtää tanssista juuri mitään esityksestä nauttiakseen. Usein balettiesitykset ovat toki varsin perinteisiä, mutta maailmalla kiertää useita nuorten tanssijoiden ryhmiä, jotka soveltavat klassisen baletin liikkeitä ja sääntöjä modernimpaan suuntaan. Tällaiset esitykset ovat usein hyvinkin nykyaikaisia ja värikkäitä. Balettia saatetaan tanssia farkuissa ja taustamusiikkina saattaa soida klassisen musiikin sijaan rokki tai vaikka metalli. Balettia tarjoaakin parhaimmillaan ikimuistoisia ja tunteikkaita hetkiä. Jos omalla paikkakunnalla sattuu esiintymään balettiryhmä, kannattaa tilaisuuteen tarttua välittömästi. Ennakkoluulot kannattaa heittää romukoppaan. Baletti on tarkoitettu kaikille ja siitä voivat nauttia ihan kaikenikäiset ihmiset vauvasta vaariin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

instinct